tom banner

Var frimodig ty JAG är med dig!

Var frimodig ty JAG är med dig!

Den kanske allra bästa undervisningen om frimodighet i hela Bibeln, finns i Josuas första kapitel. Tre gånger uppmanar Herren själv Josua att vara frimodig. Det är verkligen inget hurtigt tillrop Josua får, hela hans livssituation talade ju just då emot att vara  frimodig!  Mose, hans älskade mentor och förebild var död, och en gigantisk utmaning låg framför Josua, han skulle leda folket in i det utlovade landet! Det fann stor anledning till oro och det fanns liten anledning till frimodighet i det läget.

Men Guds ord förändrar hela landskapet!

Josua skulle vara frimodig därför att Herren lovade att inte lämna honom, Josua kunde vara frimodig därför att han höll fast vid Guds ord och Josua skulle vara frimodig därför att Herren lovade att själv vara med honom vart han än skulle gå.

Tre fantastiska löften och tre uppmaningar till frimodighet, Josua 1:6, 7, 9. Det verkar som att Herren behöver upprepa sig tre gånger i detta samtal med Josua...är inte det fint, att Herren gör sig besväret att upprepa sig så att vi människor ska fatta?!

Guds ord förändrar hela landskapet, det skedde på Josuas tid och det kan ske när du och jag läser våra biblar!

"Du skall inte frukta nattens fasor..."
Vad ska vi göra med Josua egentligen?

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se