tom banner

Snart vår i skidbacken!

Snart vår i skidbacken!

Kan du sagan om när solen och vinden skulle tävla med varandra? De skulle se vem som kunde få en man att ta av sig rock, mössa och halsduk snabbast.

Vinden började, den blåste med sin allra kraftigaste blåst och försökte att blåsa av rocken, mössan och halsduken från mannen, men resultatet blev ju istället att han bara svepte kläderna ännu hårdare omkring sig. Till slut fick vinden ge upp, den lyckades inte.

Så blev det solens tur...den började lite försiktigt med att lysa trivsamt på mannen, som strax öppnade rocken och lossade på halsduken...solen värmde lite till varpå mannens genast tog av sig mössan, tog rocken över armen och stoppade halsduken i fickan och gick med spänstiga steg vidare.

Tror du att vi kan använda bilden av solens varsamma sken, också när det gäller vårt "Vasalopp" i Anta Utmaningen... är det kanske så att vi kan få lägga av oss kraven som tynger oss i vår bibelläsning och istället få känna spänst och flyt. i vårt "åk?" För min del är det så att jag inte har kommit så långt som jag har tänkt...men det har varit en glädje att känna flyt i bibelläsningen, att gå med spänstiga steg till bibeln varje morgon (det är den lästid som passar mig bäst, du har kanske en annan tid). Denna gången har jag behövt stanna ganska länge vid olika kapitel, det kan vara bra ibland att läsa riktigt noga, men då går det ju inte så fort.

Kraven som ibland tynger oss är som när stormen river och sliter i oss, medan solens varsamma strålar genast får oss att räta på ryggen och ta ut stegen!  idag, i vårt Vasalopp vill jag påminna om Rättfärdighetens sol i Malaki 4:2, när den går upp ska vi slippa ut och hoppa som kalvar som varit instängda i stallet! Ibland kan det faktisk vara så redan nu, när vi får erfara hur bibelordet öppnar sina outgrundliga djup för oss - det är inte alltid så, men när det sker så blir man så glad så att man nästan vill  hoppa högt redan nu!

 

 

 

Bibelläsning, träning och sport
En uppmuntrande händelse

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se