tom banner

På startlinjen

På startlinjen

Vi kommer in i Utmaningen med olika förutsättningar. Vissa av oss har läst Bibeln dagligen i många år. Några har kanske aldrig läst mer än några kapitel. Eller så kanske du tillhör min grupp. Småbarnsförälder i lägre trettio med en vilja att läsa men där verkligheten satt käppar i hjulet för rutinen. Under några år har jag läst när jag fått tillfällighet. I och med att jag har det jobb jag har så har det blivit rätt mycket läsning på olika sätt i jobbet, men rutinen har saknats. Det har bara i bästa fall blivit dagligen.Nu är det dags att återta rutinen och det dagliga mötet. Jag antar utmaningen!

Valet föll på halvbibel. Ska jag vara ärlig var det delvis för att mina kollegor hann före till helbibel som jag var mest sugen på till att börja med men vid en närmare fundering så insåg jag att vad kunde vara bättre än att komma in i den dagliga rutinen med att läsa med ett fokus på Nya testamentet, med delar av GT som en bonus. Jag var fast. 

Så nu ska jag hitta nya rutiner. Jag har redan bestämt det första försöket. På morgonen ska jag läsa Nya testamentet. Innan frukost om det går, annars på bussen eller senast innan arbetsdagen börjar. Sedan ska jag när barnen ha somnat ta GT-texten, då finns dessutom utrymme för att läsa ikapp NT-delen om förmiddagen varit kaos.

Jag har också valt att för NT-läsningen läsa i nya Folkbibeln som kom ut i höst. Jag har hittills bara bläddrat i den men nu får jag ju ett ypperligt tillfälle att lära känna den ordentligt. Till kvällen tar jag sedan fram min "tjocka läsbibel", vilket råkar vara Bibel 2000. 

Så välkommen med i läsningen! Hittills idag har jag alltså hunnit starta i vår frälsares födelse som vi precis firat. Den fick mig att fundera på varför de vise männen egentligen ville dit. Vad var det i deras hjärtan som gjorde att de tog sig för den långa resan?

Sedan har resten av arbetsdagen gått åt till att svara på frågor om Anta utmaningen och skriva mina betraktelser till Bibeln idag om Ordspråksboken, texter som publiceras i maj. Så det blev en del bibel idag. Ikväll blir det skapelsen.

/>Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag

 

Den stora utmaningen, för mig
Äntligen igång!

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se