tom banner

Läsarkontakt

Läsarkontakt

Sedan några veckor tillbaka hamnar i min inbox alla mail som har att göra med beställningar och frågor till Anta utmaningen. Mitt ansvar är att svara på frågorna, andra tar hand om själva beställningarna av pins, armband och klistermärken. När mailen droppar in kan jag inte annat än undra vem är Malin, Lennart, Thor, Christina, Andrea och alla andra? Hur läser de? Var går de på gudstjänst? Är de vana att läsa?

Jag ser ju på adresserna att de faktiskt kommer från hela landet. Namnen säger något om åldersfördelningen som också är spridd. Många uttrycker tacksamhet över initiativet med några ord eller meningar. Andra berättar om hela familjer som antagit utmaningen och givetvis församlingar som peppas. Några gör stora beställningar och jag anar att här ligger engagemang och större visioner bakom, än bara den egna läsningen.


Håll med om att det ligger en djup tillfredställelse i att få påverka andra till beslut om Bibeln. En personlig påstötning genom en fråga eller att berätta om sin egen bibelläsning tror jag är bästa sättet att få igång andra. När man i Kanada 2011 gjorde en undersökning om folks bibelvanor kom man fram till att den enskilt starkaste faktorn för att läsa Bibeln regelbundet var att man samtalade om vad man läst och att man läst.


Jag minns hur fascinerad jag blev första gången jag hörde frågan hur lång tid det skulle ta, om varje kristen vann en annan människa för Kristus per år, innan alla var kristna i hela världen. Svaret var då fem år. Jag tar inte ansvar för den statistiken men jag inser vilken potential det ligger i att en vinner en för den goda saken. Vem kan du under närmaste veckan prata Bibel med?


Jag är nyfiken, händer saker runt dig som du kan dela i en vidare krets? Du får gärna kontakta mig och fr a är det en uppmuntran att höra vad som händer när ”Boken öppnas”.

 

Då smälter det frusna
Läsa ikapp, starta om eller ge upp?

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se