tom banner

I väntan på att komma igång

Vi släppte informationen om Anta utmaningen en vecka före jul. Bråda dagar för många och stor konkurrens om uppmärksamheten. Jag översvämmas av bilder på redan klädda granar. Möter man vänner på stan så hänger frågan i luften: Är det mycket nu före jul?

Mitt i allt detta har uppåt 600 hakat på utmaningen om att läsa Bibeln varje dag. Över 700 är med i fb-gruppen och det tickar in nya hela tiden. Vi har fått en smakstart och det har ju inte börjat ännu. Jag ser ett nytt spännande år framför mig med många möjligheter att få utmana och motivera för bibelläsning. I ett långlopp är inte starten så viktig. Men jag är väldigt tacksam och uppmuntrad över alla som redan på olika sätt välkomnar och stöder Anta utmaningen. Det ger en indikation på att vi ligger rätt i tiden, att det är moget för ett större lyft kring bibelanvändning.

 

Min yngste grabb – 17 år och numera längst bland sina syskon – fällde en kommentar när julgranen var på plats i vardagsrummet: ”Förr tittade jag alltid upp på granen, nu ser jag ner på den”. När något växer förändras perspektiven. Jag tänker att det gäller för den som växer i sin bibelkunskap. Händelser och människor bedöms annorlunda när bibelordet får arbeta med oss. En del saker blir viktigare. Guds ord skärper tankarna, hjälper oss att prioritera och urskilja det som har evighetsvärde.

Många har frågor omkring markören - en pin med loggan - hur man får tag på den. Vi delar ut den till de som antagit utmaningen. Kom med förfrågan och din adress! Vill du ge en gåva till omkostnaderna så är det givetvis tacksamt.

 

 

Mindre än 2 dagar kvar!
Detta blir spännande

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se