tom banner

Guds rike, det är ju här!

Guds rike, det är ju här!

Femte dagen och privat går allt som planerat så långt.I utmaningen går det också fantastiskt. Vi är över 2000 nu och varje dag strömmar det till nya peppade bibelläsare som vill anta utmaningen. Jag har nog faktiskt aldrig varit så glad och stolt över något jag varit med och ta fram.

Min plan, som ni som läser redan känner till, är att läsa halvbibelspåret. NT på morgonon och GT på kvällen. De lediga dagarnas förmiddagar har bibelläsningen fått vänta till efter frukosten är undanröjd och barnen kommit igång med sina lekar. Så även idag.

När klockan närmade sig elva fick jag min stund. I kökssoffan smög jag ner med min bibel och började läsa inledningen av Bergspredikan. Mitt i mitt läsande och funderande över riket och vad det egentligen kan gälla min vardag bestämde sig min 1,5-åring för att hålla en kort predikan. 

Det ska sägas att hon är rätt mammig, pappa står oftast inte så högt i kurs. Men precis när jag satt och funderade på hur jag kan vara världens salt så kom Esther och ville krypa upp i min famn. Hon borrade sedan ner huvudet och bara myste en stund. Jag fick svårt att läsa (eftersom jag plötsligt hade ett mysande barn i famnen) men då kom det till mig. Att vara världens salt är ju också att vara en god kristen far till mina barn.

Att leva ut bibelordet ligger mycket närmare än jag, i mitt funderande just då, insåg. Så Gud fick skicka den yngsta predikanten i familjen att berätta det för mig: "Här och nu, pappa, är du kristen". Jag läste sakta klart dagens läsning och gick vidare in i dagen, stärkt i min strävan att vara en god kristen, pappa, make och broder.

/>Olof

 

Snöflingor och Guds ord
Den stora utmaningen, för mig

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se