tom banner

Gud kallar mig att lyssna

Gud kallar mig att lyssna

Det har slagit mig med kraft under den senaste dagarnas vandring i NT-texterna att det är dags att lyssna till vad Bibeln också säger till mig. Jag vet inte hur du är men jag läser ofta med andra i åtanke. När jag ser fina ord från Jesus kan jag tänka på personer som behöver höra dem eller hur de kan passa in i en framtida predikan (eller blogginlägg). När jag läser hårda ord händer det att jag ser "fiender" framför mig som jag tycker passar in i beskrivningen. 

För några dagar sedan kunde vi läsa ett par enkla rader som jag trots allt hört ett par bibelstudier utgå ifrån. Mark 6:31 ligger insprängd mellan ett par stora berättelser och missas ibland men är ett riktigt guldkorn. Genast tänkte jag att jag skulle ta och dela det med er på bloggen men plötsligt slog det mig att jag inte alls skulle det. Jesus ville dra mig undan. Lärjungarna hade inte ens tid att äta, hur är det med mig?

Jesus omsorg om sina lärjungar finns där mellan de stora berättelserna. Har tar hand om det fysiska behovet, men svarar också på det andliga genom att svara på deras frågor. Han tillrättavisar och älskar. Samma relation vill han ha med mig. Om jag inte bara springer iväg så fort han säger något för att berätta för någon annan. 

Så nu efter, ett par dagar senare, vill jag dela med mig av tanken att stanna upp mellan varven och bara vila i Jesus närhet. Sen kan man gå ut och vara med och se när de 5000 (eller är vi cirka 3000 nu i gruppen ;-) ) får mat.

/>Olof Brandt

Att ta steg i tro
Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ...

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se