tom banner

En uppmuntrande händelse

En uppmuntrande händelse

En ung man – Daniel - blir hembjuden till sin arbetskamrat som är kristen. Det är en trevlig kväll med flera gäster där man äter, pratar och kommer in på ämnet kristen tro. Värden för kvällen har dessutom förberett en del för att hjälpa Daniel att bättre förstå vad det är att vara en kristen. Han har laddat med en bra film som pedagogiskt förklarar både det ena och andra. 

Att bjuda hem en arbetskamrat och försöka dela med sig av sin tro kan ju vara ett riskföretag. Tänk om det blir ett krystat samtal eller om intresset är lika med noll hos den andre? Daniels arbetskamrat är lite orolig för hur kvällen ska bli. Den där filmen som han tyckte skulle passa in perfekt blev inte så lyckad som han trott. Flera i sällskapet berättar dock om hur de själva kom till insikt om tron på Jesus. 

En man i gänget har lite svårt att sätta ord på sin tro och upplevelse . Han sitter mest tyst och lyssnar. - Andra har så lätt för att uttrycka sig, tänker han. För att inte hamna helt i skuggan av de andra bestämmer han sig för att läsa ett bibelord, som han dessutom kan utantill:

”Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.” Upp 3:20

Han bara citerar versen och ingen annan kommenterar eller förklarar den. 

Några veckor senare har något hänt med Daniel. Han har beslutat sig för att bli en kristen. Det kommer oväntat för omgivningen, även för hans kristne arbetskompis. Lite senare berättar Daniel om sin upplevelse den där speciella kvällen då den viktiga vändpunkten kom. Han mindes inte ett skvatt av filmen som visats. Vittnesbörden om hur några kom till tro gjorde heller inget särskilt intryck på Daniel, men det var något annat som fastnade. Bibelorden om att ”Jesus står vid dörren” kunde han inte släppa. Kunde det vara så att Jesus var personligt intresserad av mitt liv? Bibelordet malde och verkade i hans tankar och sinne och blev det som förde honom i en helt ny riktning.

Visst sa Jesus något om att Guds ord är en sådd som när den faller i god jord blir till en skörd (Matt 13). Vi vet aldrig riktigt när jorden är förberedd. Men vi kan vara förberedda och rikligt dela med oss av Guds ord.

Anders B

 

Snart vår i skidbacken!
Hur går det?

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se