Då smälter det frusna

Nu längtar vi efter våren!

Våren då videkvistarna "vaknar", då snön smälter, då tjälen ger med sig, då solen tittar fram, då vattnet porlar...det är underbart och vi tröttnar aldrig på att våren kommer, även om vi varit med om det 63 gånger förut!

Det finns också islossning och vår i Guds rike. Idag läser jag en härlig Psaltarpsalm, nr 147. Där får vi veta vad det är som gör att det frusna inom oss och runt oss kan smälta! 

"Han sänder SITT ORD och det frusna smälter..."vers 18.

Ibland kan det vara nästan som permafrost inom oss och i relationer som vi har. Också i vår relation till Gud. Kan Psalt 147:18 verkligen ha rätt...kan det vara så att Guds Ord spelar så stor roll? Att Guds Ord är så kraftfullt att det frusna inom oss smälter? Kan det vara så konkret så att mitt eget frusna hjärta faktiskt tinar upp efterhand som jag utsätter mig för Guds Ord? Jag tror det! Bibeln påstår det.

"Han låter sin vind blåsa och vattnet strömmar". Vers 18 igen.

Vilken härlig beskrivning av vad som händer när Guds Ord och Guds Ande är i farten! Tänk om det betyder mycket för hela den svenska kristenheten, för väckelse och förnyelse, att vi är många som antagit utmaningen?  Det som varit fruset kan smälta och vattnet kan börja strömma...Psalt 147:18 är spännande!