tom banner

31 dagar kvar...

31 dagar kvar...

31
dagar kvar…
En nedräkning kan vara dramatisk. Som den tidsinställda bomben eller uppskjutningen av en rymdraket på Cape Canaveral. Det är inte den stämningen vi är ute efter. När en viktig sak är inbokad och man vet när det händer kan man för minnets skull räkna ner. Samma sak gör vi med det som väcker vår längtan. Några har säkert börjat räkna dagarna till OS i Rio. Om 248 dagar börjar spelen – de vackraste hittills förutspås det. Själv fyller jag år om 140 dagar men där blir det ingen nedräkning.


Om 31 dagar startar vi om Anta utmaningen. Den som t ex har läst hela Bibeln under 2015 börjar om från början, och alla som ännu inte tagit tag i sitt läsande uppmanas att förbereda sig för en start i samband med nya året. Anta utmaningen är både en viktig sak och något att se fram emot, med känsla.


Men varför just nyår? Kan man inte börja när som helst? Visst är det möjligt, men erfarenheten från årets satsning säger att kalendern hjälper oss på traven. Nya året med tolv blanka månader framför är en utmärkt tid för att planera sitt bibelår. Inte för kort för att riskera att det bara blir ett infall och inte för långt för att greppa. Varje dag under december månad kommer det en påminnelse om nedräkningen och något kopplat till det. Så håll utkik!


31 dagar, men ingen passiv väntan. Jag ska slutföra min helbibelläsning. Jag är i slutet av Gt och slutet av Nt. Det känns nästan som att ha kommit in på upploppet. Ska jag spurta och läsa mig till en tidigare målgång? Nej, jag håller mig till planen. Det är säkrast.

Den bästa bibelläsningen är den som blir av

 

30 dagar kvar, en hälsning direkt från spåret!
Helheten som ger det specifika

Relaterade inlägg

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se