tom banner

pexels photo 196667

Häng på Anta utmaningen 2017!

Inför 2017 vill vi lyfta fram några saker kring Anta Utmaningen.

  • Är du anmäld till Anta utmaningen sedan tidigare behöver du inte anmäla dig på nytt. Bestäm dig bara för en läsplan och sätt igång – eller fortsätt rättare sagt.
  • De kända läsplanerna hel, halv och kvartbibel finns på hemsidan. Bibelläsningsplanen Parallell är ny. Den ger dig hela Bibeln på ett år och försöker arrangera berättelserna parallellt i tidsföljd.
  • Den så kallade kvartbibelplanen följer kyrkoårets tredje årgång. På fredagar introduceras helgens tema som kulminerar med evangelietexten på söndagen. Under den efterföljande veckan dröjer man sig kvar i temat och läser fler texter från andra årgångar. Själva temat är det som återfinns i evangelieboken. Beställ gärna en "Bibelläsning och Bön" från Bibelsällskapet där även temat är tryckt.
  • Anta utmaningen uppmuntrar till egen daglig bibelläsning, men ett minst lika viktigt sätt att läsa Bibeln är att göra det tillsammans. Inför 2017 har vi samlat en rad hjälpmedel för den lilla gruppen. Det kan vara bönegruppen, arbetslaget eller kyrkorådet som utmanas att läsa tillsammans. Årets "kvartplan" utgår från kyrkoåret för att passa så många grupper som möjligt. Hjälp finner du under rubriken ”grupper” på hemsidan.
  • Tanken på en församlingens Bibelvecka har vuxit fram. Den kan bestå av en rad olika saker som alla syftar till att lyfta fram bibelanvändningen. Fundera på hur det kan ske i din kyrka. Läs mer nedan.
  • Jonas Bergsten har lovat skriva en bloggpost inför varje del i kyrkoåret. Dessa kan användas för den egna reflektionen eller för gruppen. Ni hittar hans inlägg som en egen rubrik på hemsidan. Det går att prenumerera på inläggen.
  • Ny markör – en magnet att sätta på kylskåpet med orden: Anta utmaningen – en dag i taget. Pins och klistermärken finns också att beställa på hemsidan.

Anta utmaningens bibelvecka

Anta utmaningens vision är att göra oss till regelbundna bibelläsare. Vi i ledningsgruppen vill 2017 ge Bibeln ett extra stort utrymme under en vecka – en bibelvecka! Under Bibelveckan 2017, fredag 31/3 till söndagen 9/4, ser vi att Bibeln får ett extra stort fokus i församling och andaktsliv. Som ett led i detta erbjuder vi oss att besöka orter i hela Sverige under perioden. Ett besök kan innefatta undervisning, bibelsamtal, predikan och personlig förbön för bibelläsning.

Besöket kan ta sig olika former beroende på veckodag och tidpunkt. Viktigaste är att besöket ger en injektion till bibelbruk. Veckan kan få bli ett bra tillfälle att i församlingen, eller ekumeniskt på orten, utforma sin egen Bibelvecka. Tips, idéer och en veckas ”prova på”-plan kommer att finnas på Anta utmaningens hemsida.

Anmäl intresse genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Planeringsgruppen för Anta utmaningen
Jonas Bergsten, Olof Brandt, Anders Blåberg, Berit Simonsson, Hans Weichbrodt


Bibelläsningsplanerna för 2017

Här kan du titta närmare på bibelläsningsplanerna. 

Svenska Bibelsällskapet - Box 1235, 751 42 Uppsala - 018 - 18 63 30 - info@bibeln.se